Blog

  • Home
2022 Yılı SOGEP kapsamında desteklenen “Genç Başiskele Genç İstihdam” projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

2022 Yılı SOGEP kapsamında desteklenen “Genç Başiskele Genç İstihdam” projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Başiskele Belediyesinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) aracılığıyla uygulanan 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Genç Başiskele Genç İstihdam” başlıklı projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ile Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, Başiskele Halk Eğitim Müdürü Hasan Dalkıran, Başiskele’nin imalat sanayi firma temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlar katılım sağladı.

Başiskele Halk Eğitim Merkezi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinin ortak olduğu proje kapsamında Kaynakçılık, Bakım ve Marangozluk atölyelerinin yer alacağı bir mesleki ve teknik eğitim kurs merkezi kurulacaktır.

Proje ile Başiskele ilçesindeki imalat sanayi firmalarının ihtiyaçları ile uyumlu olarak burada yerleşik firmaların nitelikli eleman ihtiyaçlarının giderilmesi ve verilecek uygulamalı atölye eğitimleri ile mesleki donanımları artırılan gençlerin istihdama kazandırılması yolu ile genç işsizliğin azaltılması hedeflenmektedir.

Yaklaşık 2,2 milyon TL bütçesi olan projeye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından MARKA aracılığıyla 1.5 milyon TL destek sağlanacaktır.